Karastusjoogid hävitavad nahka

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola Companys toodetud karastusjoogid
Coca-Cola Companys toodetud karastusjoogid Foto: AFP / Scanpix

Värske uuringuga avaldati muret karastusjookide kahjuliku mõju üle inimeste naha tervisele.

Tundub, et igal hetkel, mil mõni link kusagilt avada, tullakse jälle lagedale uue terviseuuringuga, mis kajastab karastusjookide mõju meie tervisele.

Üks selline viimastest uuringutest keskendub meie nahale ja sellele, kuidas kihisev kraam sellega meie välimusele kahju teeb, kirjutab Fox News.

Dermatoloog Steven Victori sõnul on naha suurimaks vaenlaseks üleliigne kogus suhkrut.

«See on täpselt see, mida karastusjoogid ülemäära palju sisaldavad,» ütles Victor.

«Suhkru kahjulikkus meie kehale pole mingi uus uudis – oleme sellest kõik teadlikud ja teadlased on seda juba aastaid uurinud. Kui inimene tarbib palju suhkrut, avaldub see ka tema nahal ning on teistele inimestele hästi silmaga nähtav – nahk pole lihtsalt elujõuline,» rääkis arst.

«Peamised kahjud, mida karastusjoogid nahale teevad, on kortsud, muutused naha tekstuuris ja rasu,» märkis arst. «Kui vaadata inimese näonahka, kes tarbib palju suhkrut, siis ei näe see välja puhanud ja värske vaid hall ja loid.»

Victor peab karastusjooke ka vananemise põhjuseks. Nimelt põhjustavad suhkrud meie nahas põletikulisi protsesse. «See on võrreldav legendaarse arvutimänguga Pac-Man. Täpselt nii suhkur toimibki – liikudes mööda keha ja hävitades häid ja meile kasulikke kudesid.»

Ta lisab veel, et karastusjoogid ei pruugi kõigi inimeste puhul avalduda ühtmoodi. «Kui sul on mõni nahaprobleem, siis karastusjookide tarbimine või üldse liigse suhkru söömine võimendab seda probleemi veelgi,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles