Terviseamet soovitab seagripivaktsiini pandeemia lõpust hoolimata

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivaktsiin
Seagripivaktsiin Foto: AFP / Scanpix

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kuulutas eelmisel nädalal seagripipandeemia ametlikult lõppenuks, kuid Eestisse ostetud gripivaktsiinist on alles veel ligi 150 000 doosi ning terviseamet soovitab elanikel end siiski vaktsineerida.

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet ei soovinud praegu kommenteerida, kas otsus sellises koguses vaktsiini osta oli õige. «Hinnangut vaktsiini ostu kohta ei oska enne anda, kui sõltumatu komisjon on esitanud seisukoha WHO tegevuse osas seoses pandeemiaga,» ütles ta ERR Uudistele .

Rahva seas levivaid jutte, nagu olnuks kogu seagripipaanika ravimifirmade poolt üles puhutud, pidas terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova rohkem meedia tekitatuks. «Ravimifirmad on ravimifirmad, seda ma ei oska kommenteerida. Aga et see oli uus viirus, et ta oli pandeemiline ja et haigus oli tüüpiline pandeemia - see kõik on õige,» lausus Sadikova.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles