Viis nippi, kuidas leida trenniks motivatsiooni

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos võib olla toredam trenni teha.
Koos võib olla toredam trenni teha. Foto: Panther Media/Scanpix

Päevad jäävad üha lühemaks ning järgmine rannahooaeg on samuti kaugel, mistõttu kipuvad paljud trennisõbrad talve tulekul sportimise unarusse jätma.

TIME jagab soovitusi, kuidas motiveerida end liigutama ka lühemate ja jahedamate ilmadega.

Joo tass kohvi

Kohv aitab parandada sooritusvõimet, tekitada trennimineku soovi ning aitab ka seal vastu pidada. Lisaks annab see võimaluse endale öelda: «Joon tassi kohvi ja seejärel teen trenni». See kõlab nagu plaan. Seda nippi tuleks aga rakendada pigem hommikul või päeval, mitte liiga hilja õhtul.  

Mõtle, kuidas end premeerida

Näiteks luba endale, et saad pärast trenni vaadata lemmikseriaali viimast episoodi, lugeda head raamatut või veebipoodides ringi vaadata.

Tegutse koos teistega

Planeeri igal nädalal vähemalt üks treening koos sõbra või pereliikmega. See võib olla ka treening ebatavalises mõttes ehk lihtsalt tunnike liigutamist koos toredate inimestega. Näiteks võite minna keeglit mängima või jalutada lastega. Peamine on teha seda tegevust igal nädalal, sest korduv tegevus aitab säilitada motivatsiooni diivanil vedelemise asemel end liigutada.

Kuula head muusikat

Hea treeningmuusikaga tekib Pavlovi koera efekt: õigete laulude saatel tekib tunne, et tahaks naha märjaks ajada. Oma lemmikartisti muusikat võib kuulata ka elutoas tantsides või õues joostes, kui pole isu jõusaalis rassida. Head on ka kindla pikkusega muusikalistid, sest nende järgi saad täpselt arvestada, kui kaua tahad trenni teha.

Osta uued trenniriided

Uued spordirõivad tekitavad soovi neid kohe kasutama hakata. Seda lõbu ei saa küll liiga sageli lubada, kuid vahel aitab just uus erksavärviline spordipluus jooksurajale naasmiseks motivatsiooni tekitada. Lisaks uutele sporditarvetele võid vahetada ka treeningkohti, uuel jooksuringil võib leida palju avastamisväärset.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles