Suurhaiglate võimuvõitlus võib jätta saarerahva arstiabita

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast pealinna tohtrid hiidlasi ravima ei tule.
Uuest aastast pealinna tohtrid hiidlasi ravima ei tule. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kuna tervishoidu suunatud eurorahad lähevad Põhja-Eesti Regionaalhaiglale, siis loobub Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) ambulatoorsete vastuvõttude tegemisest Hiiumaa haiglas ja tõenäoliselt katkevad jaanuarist kümnekonna erialaarsti vastuvõtud.

Suurhaiglate võimuvõitlus võib jätta saarerahva arstiabita

Haigla peaarst Gennadi Aavik rääkis Hiiu Lehel, kuidas ITK juhtkond reageeris haiglate liidu kokkusaamisel, kus sotsiaalministeerium selgitas Eesti haiglate võrgustumise põhialuseid. Ministeerium teatas, et maakonnahaiglate võrgustumine saab toimuda kas Põhja-Eesti regionaalhaiglaga (PERH) või Tartu Ülikooli Kliinikumiga ja ainult neile kahele on selleks ette nähtud Euroopa Liidu struktuurfondide toetus.

«Selle peale ütles Ida- Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee mulle, et minu kliinikumide juhid peavad sulle saatma arste ja raha saab PERH, ning otsustas esimesest jaanuarist meie koostöölepingu lõpetada,» vahendas Aavik.

Ametlikku kirja haiglale saadetud pole, kuid praegusel hetkel ei saa haigla jaanuarikuuks enam registreerida haigeid ITK arstide vastuvõttudele. Hiiumaa haigla on eriarstide vastuvõttude korraldamisel teinud koostööd nii ITK kui PERHiga, esimesest käivad vastuvõtte tegemas 11, teisest kolm arsti.

Maavanem Riho Rahuoja ütles toimuvat kommenteerides, et nende poliitiliste mängude vastu midagi ette võtta ei saa, kuid «seda olukorda püüame kõigest hingest ära hoida». Ta nentis, et erialaarstide vastuvõtu ärajäämine oleks väga ebamugav Hiiumaa elanike jaoks ning lahendusi püütakse leida koos PERHiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles