Spordisõbrad annetasid liigesehaigete laste toetuseks ligi 8000 eurot

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetusteks kogutud summa läheb laste vesivõimlemise tundideks.
Annetusteks kogutud summa läheb laste vesivõimlemise tundideks. Foto: Margus Ansu / Postimees

Käimasoleva aasta maratonihooaja raames koguti liigesehaigete laste ravivesivõimlemise toetuseks 7924 euro suurune annetussumma, millest sai abi 60 last.

Annetusi koguti kõigi klubi Tartu Maraton spordiürituste raames, kus Mängumaa telgiga olid kohal ka lastefondi vabatahtlikud, kes pakkusid lastele tegevusi, lastehoiuteenust ning müüsid heategevuslikke rinnamärke.

«Enamuse ligi 8000-eurosest annetussummast moodustas koostöös ravimifirmaga Teva läbiviidud Heateo jooks, mis toimus juba teist korda,» märkis lastefondi tegevjuht Sandra Liiv. Jooksuüritusel osales rekordiliselt 1073 inimest ning spordisündmuse panus annetussummasse oli 7820 eurot.

Annetuse toel rahastas lastefond liigesepõletikuga laste regulaarseid ravivesivõimlemise treeninguid, mis aitavad säilitada ning parandada nende laste liigesliikuvust, lihasjõudu ja vastupidavust. «Vesivõimlemise tunnid toimuvad Aura veekeskuses ning programmis on 2014. aasta jaanuarist tänaseni osalenud 60 last vanuses 3-17 aastat,» lisas Liiv.

Teiste seas ravivesivõimlemise tundides osalenud 6-aastase Stella ema Ülle Tarre kinnitab, et iganädalane võimlemine on mänginud lapse kaebuste leevenemisel väga suurt rolli.

«Stellal diagnoositi juveniilne idiopaatiline artriit 2-aastaselt, misjärel saatis raviarst ta kohe ka liigesehaigete laste ravivõimlemisse. Täna on Stella iganädalast laupäevast treeningut üliharva nõus ära jätma,» rääkis ta. Tänu võimlemisele on laps saanud hea rühi ja toredad treeningukaaslased ning kaebusi liigeste osas enam ei esine.

Liigesepõletikuga laste ravivesivõimlemise toetamist alustas lastefond juba 2006. aastal. Algatuse eesmärgiks on aidata lapseea liigesepõletikuga lapsi ja noori, kellele on regulaarne veetreening heaks võimaluseks saada füüsilist koormust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles