Paarsada noort lubab kampaania korras koolikuul kaine olla

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment algatuse Septembris ei joo veebilehelt.
Fragment algatuse Septembris ei joo veebilehelt. Foto: Tarbija24

Tudengialgatus kutsub üles täisealisi aktiivseid inimesi vähemalt kuuks ajaks alkoholiga lõpparvet tegema. Kampaaniaga, milles osalejad lubavad vähemalt septembrikuu jooksul mitte tilkagi alkoholi tarbida, on sel aastal liitunud juba üle 250 inimese.

Algatuse eestvedaja Reigo Kimmeli sõnul on alates 2004. aastast  alkoholivaba septembri projektis ametlikult osalenud üle 1000 inimese. «Kuigi osalejate seas on ka mõned karsklased, on valdav enamus siiski sotsiaalselt aktiivsed inimesed, kellel tähtpäevade jooksul läheb käiku klaas šampust või teinekord rohkemgi,» rääkis Kimmel.

«Vähemalt kuuajalist totaalselt alkoholivaba perioodi on mõned osalejad alustanud ka varem ning lõpetanud hiljem, kuid igal aastal on alati ka neid, kes selle, esmapilgul lihtsana tunduva ettevõtmisega hakkama ei saa,» lisas ta.

Algatuse Facebooki fännilehel (facebook.com/septembriseijoo.ee) käib ka osalejate vahel arutelu septembrikuiste tähtpäevade tähistamistest, huvitavatest alkoholivabadest jookidest ning paljust muust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles