Plaan: vanemad saavad raskelt haige lapsega kauem kodus olla

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse.
Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. Foto: Sander Ilvest

Sotsiaalministeeriumil on Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu ettepanekul plaanis muuta ravikindlustuse seadust, et raske haigusega laste vanemate hooldushüvitis oleks 14 päeva asemel 60 päeva.

Praegu makstakse hüvitist alla 12-aastase lapse põetamisel kuni 14 järjestikuse päeva eest. «Raske haigusega lastel, nagu seda on pahaloomuline kasvaja, neuroloogiline või mõni muu pikaajaline haigus, võib ravi kesta tunduvalt kauem kui 14 päeva,» ütles tervise- ja tööminister Urmas Kruuse.

«Mida kauem on lapsevanem haige lapsega tööturult eemal ilma, et seda talle hüvitatakse, seda suurem on pere oht sattuda toimetulekuraskusesse. Soovime, et niigi emotsionaalselt raskes situatsioonis olevate lastevanemate olukord paraneks,» põhjendas minister.

Ravikindlustuse seaduse muutmise väljatöötamiskavatsus esitati täna ministri allkirjaga ministeeriumidele kooskõlastamiseks ning haigekassale, lastearstide seltsile, vähihaigete laste vanemate liidule, haiglate liidule, perearstide seltsile, arstide liidule, eesti puuetega inimeste kojale, patsientide esindusühingule ja patsientide nõukojale arvamuse avaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles