Vähihaigetele anti isegi oma viimased sendid

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündid.
Euromündid. Foto: www.freepik.com

Rocca al Mare, Kristiine ning Stockmanni poodides käinud inimesed annetasid vähihaigetele üle 5100 euro.

Hille Tänavsuu vähiravifond «Kingitud elu» kogus viiel päeval avalikult annetusi kahes suures kaubanduskeskuses ning Stockmanni kaubamajas.

«Eesti inimene on heategevuse suhtes kohati ettevaatlik,» ütles vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu. «Aga sügaval südames ta tahab teha head, mõistes et väiksemgi heategu tervendab seesmiselt – teeb paremaks inimeseks.»

 Tänavsuu rääkis, et annetuskasti ning pangaterminaliga suurpoodides seistes koges ta väga erinevaid emotsioone. Oli inimesi, kes toetasid vähihaigeid suure rõõmu, äratundmise ja osavõtlikkusega, kuid oli ka neid, kes pöörasid pilgu eemale.

«Kohtasin inimesi, kes otsisid vähihaigete jaoks välja oma viimased sendid,» tõdes fondi juhataja. Kelle sõnul ei olnud inimestel kahju kallata kasti kogu mündivaru või pista sinna suuremaid sularahakupüüre.

Tänavsuu tänab kõiki annetajaid. Tänavu toetas vähiravifond kümne haigekassa toeta jäänud eestimaalase vähiravi. Abivajajad olid vanuses 20-76.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles