USAs sündinud enneaegse lapse vanemaid ähvardas hiigelarve

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enneaegsed lapsed peavad enne haiglast lahkumist palju kosuma.
Enneaegsed lapsed peavad enne haiglast lahkumist palju kosuma. Foto: Ove Maidla / Postimees

New Yorki lühipuhkusel sõitnud briti paar kartis, et neil tuleb tasuda hiigelraviarve, sest nende laps sündis kolm kuud enne tähtaega. Haigla lubas koos kindlustusega teha omalt poolt kõik.

Katie Amos (30) ja ta kihlatu Lee Kohnston (29) olid viiepäevasel puhkusel New Yorgis, kui nende poeg Dax ilmale tuli, kaaludes vaid 1,5 kg, kirjutab Independent. Arstide kinnitusel ei tohi laps lennata enne 10. märtsi. Pere oli väga mures, kuidas neil õnnestub tasuda USAs viibitud aja eest, sest raviarve võib küündida 166 000 euroni.

Amosel oli küll reisikindlustus, kuid polnud selge, kas see hüvitab ka sellised ootamatud kulud. Pere algatas ravikulude katmiseks heategevuskampaania ja alguses õnnestus neil koguda 1400 eurot. Kui juhtum jõudis meediasse, siis laekus annetusi ligi 8000 euro eest. Värske isa kinnitusel on lapse seisukord hea, ta on Manhattanil Lenox Hilli haiglas ja ta vanemad peatuvad Ronald McDonald majas, mis pakub majutust haiglas viibivate laste peredele.

Lenox Hilli haigla teatas, et teeb koostöös kindlustusega kõik, et pere ei peaks seda arvet tasuma. Samuti lubas haigla organiseerida perele koha, kus peatuda poja kosumise ajal ning aidata neil suhelda Suurbritanniasse jäänud perega.

2007. aastal oli samas olukorras üks eestlanna, kelle poeg Ralf sündis enneaegsena Türgis ja kellele esitati 156 000 Eesti krooni suurune arve, millest kindlustus kattis ligi 20 000 krooni. Raviarvet aitas tasuda ka haigekassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles