Eestis diagnoositi aasta lõpuks 290 HIV-nakatunut

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidsi kabinet Pärnu haiglas. HIVi kiirtesti komplekt. Pildil vere lisamine testlahusesse.
Aidsi kabinet Pärnu haiglas. HIVi kiirtesti komplekt. Pildil vere lisamine testlahusesse. Foto: Urmas Luik

Terviseameti andmetel diagnoositi eelmise aasta lõpuks Eestis 290 HIV-nakatunut ning kokku on aastate jooksul HI-viirus diagnoositud 8992 inimesel, sealhulgas aids 432 inimesel, vahendab Eesti Rahvusringhääling

Eelmise nädala seisuga avastati kõige rohkem uusi HIV-positiivseid mullu Tallinnas ehk 138, Ida-Virumaal 62 ja Narvas 59, Tartumaal üheksa, Harjumaal seitse, Lääne-Virumaal neli, Raplamaal kolm, Pärnumaal kaks ning Järvamaal, Läänemaal, Põlvamaal, Saaremaal, Valgamaal ja Viljandimaal üks nakatunu.

Omandatud immuunpuudulikkuse sündroom (AIDS) muutus arstide ja teadlaste huviobjektiks 1981. aastal USA-s, mil esmakordselt diagnoositi inimestel raku-immuunsuse puudulikkusega kulgev haigus.

Viited analoogse haiguse esinemise kohta pärinevad 1970-ndatest aastatest Aafrikast, Põhja- ja Kesk-Ameerikast ning Euroopast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles