Ravimiamet teatas nelja ravimi tarneraskustest

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Peeter Langovits

Ravimiamet teatas seentevastase ravimi, antibiootikumi, silmageeli ning südame-veresoonkonna ravimi tarneraskustest.

Antibiootikumi Doxycyclin Stada 100 mg tablettide (toimeaine doksütsükliin) tarneraskused kestavad selle aasta aprillini. Praegu on seda veel apteekides, samuti on saadaval sama toimeainet sisaldavad ravimid Doxylan ning Doxycycline Vitabalans.

Timosan 1mg/g silmageeli (toimeaine timolool) tarneraskused kestavad eeldatavasti jaanuari keskpaigani. Ravim on apteekides hetkel saadaval, teisi sama tugevusega ja samas ravimvormis timolooli preparaate Eestis aga ei turustata.

Seentevastase ravimi Itraconazol Actavis 100 mg kapslite (toimeaine itrakonasool) tarneraskused kestavad jaanuari lõpuni. Ravim on praegu apteekides saadaval, samuti on saadaval itrakonasooli kapslid Prokanazol 100 mg.

Südame-veresoonkonna ravimi Nitrocine 1 mg/ml infusioonilahuse kontsentraadi (toimeaine glütserüültrinitraat) tarneraskused pikenevad 2015. aasta aprillini. Teisi sama toimeainet samas ravimvormis sisaldavaid ravimeid Eestis saada ei ole.

Ravimiamet, Eesti Kardioloogide Selts ning ravimite hulgimüüjad teevad koostööd, et vajadusel võimaldada erandkorras müügiloata glütserüültrnitraadi infusiooniravimi kasutamist Eestis.

Ülevaatlikku tabelit kõigist tarneraskustest näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles