Kuidas kiiremini uinuda?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnikord on raske magama jääda.
Mõnikord on raske magama jääda. Foto: SCANPIX

Hiljutine Šveitsi uuring näitas, et 90 minutit intensiivset treeningut enne magamaminekut aitab kiiremini magama jääda.

Uuringust selgus, et mida intensiivsem oli treening, seda kõrgem oli ka une kvaliteet, kirjutas menshealth.com. Teadustöö autori, doktor Serge Brandi sõnul võib kiire uinumine tuleneda sellest, et treening vähendab stressihormooni kortisooli hulka organismis.

Teine võimalus on minna alati täpselt samal ajal magama ning ärgata samuti kogu aeg ühel ja samal kellaajal. Psühholoogi Julio Fernandez-Mendoza sõnul tuleks jälgida seda reeglit isegi nädalavahetustel. Lisaks ei soovita ta tarbida kofeiini sisaldavaid jooke kuus tundi enne magamaminekut ning 70 minutit enne magamaminekut oleks hea kustutada laetuli ning kasutada näiteks kohtvalgustit. Lisaks tuleks siis kinni panna nii teler kui ka arvuti.  

Kui oled neid võimalusi proovinud ja ei suuda jätkuvalt magama jääda, soovitab Fernandez-Mendoza proovida kognitiivset teraapiat. See aitab inimesel oma mõtteid kontrollida. Kontroll mõtete üle on oluline, sest unetust seostatakse magamajäämist segava ärritusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles