Mustamäe laboris treenitakse häid terroriste

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähiravi tootjate meeskond: Anne Meikas (vasakult), Jüri Laasik, Laura Kunder, Mart Raik ja Kairit Tints.
Vähiravi tootjate meeskond: Anne Meikas (vasakult), Jüri Laasik, Laura Kunder, Mart Raik ja Kairit Tints. Foto: Liis Treimann

Tallinnas Mustamäel koolitatakse ravimiuuringu käigus Itaalias vähihaigetelt võetud vererakke, et need õpiksid koju tagasi minnes soolevähirakke haigele organismile kätte näitama, et organism oskaks nendega seejärel tõhusamalt võidelda.

Umbes nii lihtsalt võib kokku võtta täiesti uue, ülikeerulise, kõrgtehnoloogilise, kindlale patsiendile mõeldud soolevähiravimi tootmise ja toime. Ravimi, millele on nimeks pandud MelCancerVac, on välja töötanud Taani firma DanDrit Biotech.

Õiguse ravimit toota napsas Iisraeli ja California laborite eest endale Eesti biotehnoloogiaettevõte Cellin Technologies.

Selle Eesti ettevõtte juhatuse esimees Mart Raik imestab veel aasta pärast taanlastega lepingu sõlmimist, et eestlastel õnnestus täiesti uutel alustel valmistatava uuringuravimi tootmine endale saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles