Eesmärk: täielik üleminek digiregistratuurile ja e-saatekirjale kolme aastaga

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiregistratuur
Digiregistratuur Foto: Kuvatõmmis

Haigekassa tegi sotsiaalministeeriumile ettepaneku, et digiregistratuuri arendus- ja projektijuhtimise roll antaks neile üle, kuna selle täieliku kasutuselevõtuni loodetakse jõuda kahe-kolme aastaga.

Haigekassa tõi välja, et tervise infosüsteemi andmekogul tuginevat e-saatekirjade ja digiregistratuuri süsteemi on aastate jooksul arendatud ja eraldi tervishoiuteenusena on käivitatud e-konsultatsioon. Siiski kasutatakse e-saatekirju ja e-konsultatsiooni siiani väga vähe, kirjutab Meditsiiniuudised.

Haigekassa hinnangul on täielik üleminek e-saatekirjade süsteemile ja digiregistratuuri arendamine  riikliku ravikindlustuse jaoks kriitilise tähtsusega küsimus, mis aitab tagada ravi piirkondliku võrdse kättesaadavuse ja ravikindlustusraha otstarbeka kasutamise.

E-Tervise Sihtasutus (ETSA) nõukogu otsustas mullu septembrikuisel koosolekul, et digiregistratuur, e-konsultatsioon ja e-saatekiri liidetakse administratiivses mõttes üheks projektiks. Projekti administreerimise eest vastutavaks määrati haigekassa. Projekti arendatakse edasi haigekassa ja E-tervise sihtasutuse koostöös.

Digiregistratuuri igapäevane administreerimine ja haldus jääb E-Tervise sihtasutusele ning arendus- ja projektijuhtimise roll antakse üle haigekassale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles