Riik andis superhaigla loomisele heakskiidu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla liidab endaga väikehaiglaid üle Eesti.
Põhja-Eesti regionaalhaigla liidab endaga väikehaiglaid üle Eesti. Foto: Mihkel Maripuu

Valitsus kiitis täna heaks eelnõu, millega kaks väikehaiglat saavad võimaluse liituda Põhja-Eesti regionaalhaiglaga.

 Haiglate võrgustumiseks loovad Põhja-Eesti regionaalhaigla ning Läänemaa haigla ja Rapla maakonnahaigla asutajad uued sihtasutused: SA Läänemaa Haigla ja SA Rapla Haigla, teatas valitsuse pressibüroo.

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse sõnul loob selline muudatus paremad võimalused haiglate jätkusuutlikuks arenguks ning ühtlasi aitab haiglate võrgustumine edaspidi hoida kokku administratiiv- ja majandamiskulud. «Läänemaa ja Raplamaa elanikud saavad kvaliteetseid tervishoiuteenuseid kohapeal ning vajadusel viiakse patsientide kiire täiendav diagnostika ja ravi läbi Põhja-Eesti regionaalhaiglas,» selgitas minister, miks väikehaiglate liitumine on patsientidele kasulik.

Postimees kirjutas selle aasta suvel, et PERH saab mõlemas haiglas juhtotsa enda kätte – asutatakse uued sihtasutused, mille nõukogudes on regionaalhaiglal kolm ja kohalikel, Rapla puhul maakonna omavalitsustel ja Haapsalu puhul linnavalitsusel, kaks kohta.

Rapla ja Läänemaa haiglais tuleb suurhaigla osanikuks investeeringute kaudu, mis PERHi juhi Tõnis Alliku sõnul jäävad ühe-kahe miljoni euro piiresse. Regionaalahaigla plaanib noorte arstidega sõlmida lepinguid, kus on kirjas punkt, et näiteks kaks päeva kuus saadab haigla nad väljapoole Tallinna tööle.

Vabariigi Valitsus kiitis mullu 21. augustil heaks «Eesti tervishoiu arengusuunad aastani 2020». Dokumendi kohaselt tagavad võrgustumise käigus piirkondlikud haiglad kui pädevuskeskused, SA Tartu Ülikooli Kliinikum ja SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, üld- ja kohalike haiglate vastutuspiirkondades reaalse võimekuse osutada vajalikke eriarstiabi teenuseid. Sihtasutus Põhja-Eesti Regionaalhaigla esitas taotluse sihtasutuste asutamiseks 9. detsembril 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles