Eestit ootab ees tõsine perearstide kriis

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu perearst Anne-Lii Normann
Tamsalu perearst Anne-Lii Normann Foto: Sander Ilvest

Kuna suur osa Eesti perearste on juba kas pensioniealised või kohe-kohe jõuavad sellesse ikka, muutub olukord lähiaastatel ilmselt kriitiliseks. 70-aastase Lääne-Virumaal töötava Tamsalu perearsti Anne-Lii Normanni sõnul võiks lahenduseks olla kohustusliku suunamisaja taastamine.

Miks te muutsite meelt ja otsustasite tööle jääda, kuigi olite juba varakult teatanud soovist minna pensionile?

Mina ja mu kolleeg otsustasime juba aasta tagasi, et jääme aasta lõpus pensionile ja terviseamet kuulutas välja konkursid. Kogu aeg lootsime, et keegi ikkagi tuleb siia, aga ei tulnud. Siis tekkis võimalus, et me saame siia sisehaiguste residendi, kes oli nõus tulema, kuna elab Rakveres. Teine arst jäi oma otsusele tervislikel põhjustel kindlaks, aga mina otsustasin jätkata, sest resident üksi siin töötada ei saa. Pealegi oleks muidu tulnud keskus kinni panna, meie õed oleksid jäänud tööta ja haiged ilma arstiabita. Aga resident on tööl augusti lõpuni, siis ta läheb tagasi ja oleme jälle lõhkise küna ees.

Te olete 70-aastane, kui kaua te plaanite jätkata?

Kuni juhtub ime ja ma saan ära minna. Tahaks küll ära minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles