Neli harjutust suurenenud rindadega meestele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Günekomastia.
Günekomastia. Foto: kliinik.ee

Meesteajakiri Men’s Health toob välja neli harjutust, mis võiksid olla abiks neile, kel on rasvumisest nn meeste rinnad tekkinud.

Võta 5-10-kiloseid hantlid iga superseti tegemiseks. Alusta harjutusega 1A, tee nii palju kordusi, kui palju suudad 30 sekundi jooksul. Seejärel puhka 30 sekundit. Siis võta ette harjutus 1B, tee jällegi 30 sekundi jooksul nii palju kordusi, kui jaksad ja puhka 30 sekundit. See on esimene seeria. Kokku tee neli seeriat. Siis puhka kaks minutit ja liigu superset number 2 juurde. Lisa need kaks superseti oma treeningrutiinile kahel kuni kolmel korral nädalas.

SUPERSET 1

1A. Lama rindtoengus 45-kraadisel kaldpingil, käes paar hantleid. Lase kätel vabalt alla langeda, peod üksteise poole. Kõverda küünarnukke nii, et hantlid tõusevad rinna kõrgusele. Tee väike paus ja lase raskused alla tagasi.

1B. Kükk hantlitega. Seisa õlgadelaiuselt. Võta mõlema käega hantli käepidemest kinni ja lase sel vertikaalselt rippuda, küünarnukid vaatega alla. Hoia selg sirge, puusad taga. Kõverda põlvi ja kükita.

SUPERSET 2

2A. Hantlitel kätekõverdused. Haara hantlite käepidemest ja võta sisse kätekõverduste asend. Käed võiksid olla õlgade laiuselt ning keha peaks moodustama sirge joone peast kuni kandadeni välja. Kõverda küünarnukke madalamale, kuni rind peaaegu puudutab maad. Tee väike paus ning siis tõuse poolele teele tagasi üles ja tee hetkeline paus, siis lase end jälle täiesti alla ning lõpuks algasendisse, üles tagasi. Selline järjekord moodustab ühe seeria ehk 1 ½ kätekõverduse (algasendist lõpuni alla, siis poolepeale üles, uuesti alla ja taas algasendisse).

2B. Tagant ette kiigutused hantlitega. Hoia käed rippes hantlitest ja seisa puusade laiuselt, põlved õrnalt kõverdatud. Ilma alaselga kõverdamata, kummardu puusadest ettepoole ja simuleeri suusataja mäestlaskumise poosi. Lükka plahvatusega puusi ettepoole, tõsta torsot ning nii võimaldad tõukega hantlite tagant ette tõstmise rinna kõrgusele (ära tõsta, vaid kaasa kogu keha kiigutusse).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles