Kuidas hommikusöögi abiga kaalust alla võtta?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muna sisaldab valku.
Muna sisaldab valku. Foto: Panther Media

Iga hommikusöök sisaldab erineval hulgal kaloreid, mistõttu tasuks jälgida health.com-i välja toodud nõuandeid, mis aitavad õiget hommikusööki süües kaalust alla võtta.

Söö pärast tõusmist

Uuringud on näidanud, et hommikusöögi söömine aitab elavdada ainevahetust. Seega tasuks süüa 30 kuni 60 minutit pärast ärkamist, et keha saaks asuda söödud toidust energiat ammutama. Kohe pärast tõusmist söömine aitab vältida hilisemat näljatunnet. Samuti on pärast korraliku hommikusöögi söömist lihtsam valida tervislik lõuna- ja õhtusöök. Aga mida teha, kui sul ei ole hommikuti eriti isu? Kui tunned, et ei taha hommikuti pigem süüa, võid proovida näiteks erinevaid smuutisid, mida mõistlikes kogustes tarbides saab vältida n-ö rasket tunnet kõhus.

Valgud hommikueines

Valke sisaldav hommikusöök, näiteks munad ja Kreeka jogurt, aitavad vältida näljasööste, tänu millele sööd vähem ja põletad energia saamiseks rohkem kaloreid. Ühest uuringust selgus, et naine kes sõi hommikusöögiks mune, kaotas kaks korda sama palju kui naine, kes sõi hommikuks saiakese. Munades sisalduv valk aitab hoida nn täiskõhutunnet ning vähendada näljatunnet, tänu millele tarbid päeva jooksul vähem kaloreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles