Eakatele meeldib noorte kohta negatiivseid uudiseid lugeda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakatele meeldib noorte kohta negatiivseid uudiseid lugeda
Eakatele meeldib noorte kohta negatiivseid uudiseid lugeda Foto: SCANPIX

USA Ohio ülikooli ja Saksamaa Zeppelini ülikooli ühisuuring näitas, et eakad loevad meeleldi noorte kohta käivaid halbu uudiseid, kuna need tekitavad eakatel parema enesetunde ja meeleolu.

Uuringu tarbeks küsitleti 276 inimest vanuses 18 – 60 eluaastat, vahendab Helsingin Sanomat väljaannet Journal of Communications.

Katsealused said valida neile meelepärased uudised väljamõeldud uudiste hulgast. Eakamates katsealustest enamik tahtis lugeda endast nooremate kohta käivat negatiivset informatsiooni.

Pärast artiklite lugemist uuriti katsealuste meeleolu ja enesehinnangut. Täheldati, et vanemas eas inimeste enesetunne ja meeleolu muutus pärast noorte kohta negatiivsete uudiste lugemist märgatavalt paremaks.

«Elame ühiskonnas, kus noorust ja nooreks olemist kummardatakse. Ka eakad tahavad, et nad oleks ühiskonnas tähtis osa ning neid tähele pandaks. Kui muudmoodi ei saa enda enesehinnangut tõsta, siis noortest negatiivsed artiklid aitavad seda väga hästi,» lausus uurija Silvia Knobloch- Westerwick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles