Lihtne võimalus vererõhku langetada

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Soome uurijate sõnul on isegi 20-minutiline jalutuskäik inimesele kasulik, sest see aitab parandada nii vaimset kui ka füüsilist tervist, muudab lapsed allergiatele vähem vastuvõtlikuks ja alandab ka vererõhku. 

Igaüks, kes tahab kaotada kilosid ja tunda enda rahulolevamana, ei pea kulutama raha spordiklubide liikmemaksule, kirjutab väljaanne yle.fi. Metsanduse valdkonna uurijate sõnul tasub käia selle asemel regulaarselt metsas.

Soome Metsainstituudi (Metla), mis on nüüd osa Loodusvarade instituudist (Luke), uuringust selgus, et juba 20 minutit looduses viibimist alandab vererõhku ning annab elujõudu.

«Metla soovitab olla looduses vähemalt viis tundi kuus, sest sel on oluline mõju inimeste heaolule,» ütles projekti eestvedaja Kati Vähäsarja Jyväskylä ülikoolist.  

Vähäsarja sõnul on metsas mänginud lapsed allergiatele vähem vastuvõtlikud. Samuti tõi ta välja, et aknast välja vaatamine aitab tõsta tuju ning juba viis minutit metsas viibimist parandada toimetulekuvõimet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles