Üllatav abinõu seljavalu vastu

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teadlased on avastanud tõeliselt üllatava viisi tüütu seljavalu leevendamiseks – selleks on valgusteraapia, mida tavaliselt kasutatakse talvemasenduse raviks.

Ajakirjas Pain Medicine avaldatud uuringust selgus, et vaid kolm valgusravi seanssi leevendab märkimisväärselt seljavalu ja sellega seotud depressioonisümptomeid, kirjutab Shape.com.

Uuringu autorid ei võrrelnud valgusteraapiat päikesevalguse mõjuga, kuid kasutatud valguse intensiivsus oli 5000 luksi, mis on umbes pool loodusliku päevavalguse tugevusest. Selle järgi otsustades peaks ka õues viibimine olema seljavalude puhul äärmiselt kasulik.

Üks teine uuring näitas tegelikult, et päikesevalgusel on valu vaigistav toime: päikeseküllases ruumis lõikusest taastunud patsiendid vajasid 22 protsendi võrra vähem valuvaigisteid kui need, kes olid sunnitud taastuma pimedamas ruumis.

Ent valgusteraapia seljavalu leevendavat toimet uurinud teadlaste sõnul on vaja nüüd täpsemalt välja selgitada, kuidas ja miks valgus seljavalu puhul nii mõjub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles