Kui sageli on tegelikult mõistlik duši all käia?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika arstid on põhimõtteliselt nõus, et kui sul on töömahukas päevarutiin, või kui rabad tööd teha palava ilma käes, või kui käid päeva jooksul trennis – ehk et kõik, mis teeb sind higiseks – siis, jah, on täiesti mõistlik käia igapäevaselt duši all.

«Liigne rasu nahal ummistab poore, mis võib viia akne tekkimiseni nii näol kui kogu kehal ning lisaks võib see viia juuksesibula põletikuni,» räägib dermatoloog Monika Kiripolsky, vahendab Men's Health.

Pesemise eesmärgiks on hästi lõhnata. Kuid liigne pesemine võib uhtuda sinu nahalt lõhnutekitava rasva ja bakterid, mis pole sugugi hea (tegelikkuses mehed, kes ei higista palju, saaksid hakkama 2-3 päeva ilma duši all käimata).

Liigne duši all käimine nõrgestab naha funktsioone kaitsta meie keha. Nahk muutub igas mõttes nõrgemaks, kuivab sagedamini ning kõiksugu ärritused võimenduvad endisest sagedamini. Tulemuseks on see, et nahk läheb kohati kiiremini punaseks, kuivaks ja sügelevaks.

Mõistlik duši all käimine on palju olulisem kui sage dušitamine. Vältida tuleks kangeid seepe, mis sinu naturaalse naha kaitsekihi maha pesevad. Pesemisel tuleks kasutada leiget, mitte kuuma vett. Niisuta oma nahka aeg-ajalt ning loobu kehahooldusvahenditest, mis on tehtud vaseliinibaasil. Eriti kahjulikud on need piirkondades, millel tead, et võib avalduda akne. Vaseliin nimelt soodustab selle teket.

Iga kord duši all käies pole tarvilik kogu keha nühkima kukkuda. Piisab kui pesed puhtaks rinna, kaenlaalused ja genitaalpiirkonna. Need kohad sinu kehal on kõige suuremad rasueritajad, kuna enamasti seal piirkonnas on ka tihedam karvakasv. Seetõttu tuleb sealt ka kehalõhn, potentsiaalne kahjulike bakteri vohamine, ka seenhaiguste tekkerisk. Pesta tuleks neid kohti pesurätiga ning õrna pesugeeliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles