E-Tervise SA taotleb 1,6 miljonit eurot lisaraha

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti E-tervise SA taotleb sotsiaalministeeriumilt sihtotstarbelise toetuse suurendamist 1,6 miljoni euro võrra summale 3 917 700 eurot aastas.

Sihtasutuse juht Raul Mill põhjendab pöördumises toetuse suurendamise vajadust eelkõige sellega, et tervise infosüsteemi (TIS) kaudu hallatavad andmemahud ja pakutavate teenuste hulk on kasvanud vastavalt kaheksa ja neli korda ja kesksüsteemi majutus on toodud täielikult sihtasutuse haldusalasse, kirjutab Meditsiiniuudised.

Lisaks tuuakse toetuse suurendamise taotluses välja, et viimasel kahel aastal on sihtasutus majandanud minimaalsete vahenditega, mis tagab tervise infosüsteemi töös hoidmise, kuid ei võimalda piisavalt teenuseid parendada ega efektiivsemaks muuta.

Märgitakse, et seoses süsteemi ja teenuste mahu kasvamisega ning vajalike kompetentside loomisega on suurenenud halduskulud. Kuivõrd eelarvelised vahendid on jäänud samaks, on proportsionaalselt vähenenud arendusmahud.

Toetus baasiga 2 287 661 eurot võimaldab töös hoida kesksüsteemi ning teostada e-kiirabi haldust summas 48 576 ja arendusi mahus 56 745 eurot ning tagada kasutajatugi 24/7.

Antud toetuse summa ei võimalda sihtasutuse hinnangul aga tervishoiuvaldkonna vajadustele ja ootustele vastavaid arendusi teostada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles