Ravifond toetab vanaprouat võitluses kilpnäärmekasvajaga

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaproua saab vähiravifondilt abi raviks vajalikke tablettide ostmiseks.
Vanaproua saab vähiravifondilt abi raviks vajalikke tablettide ostmiseks. Foto: SCANPIX

Vähiravifond «Kingitud elu» toetab 2950 euroga 77-aastase Tallinna vanaproua vähiravi, aidates tal osta kiplnäärmekasvajaga võitlemiseks hädavajalikku ravimit.

«Fond aitab naisel rohu kätte saada esialgu kaheks ravikuuriks, tasudes selle eest kuni 2950 eurot,» sõnab vähiravifondi «Kingitud elu» juhataja Toivo Tänavsuu. Ravim, mida fond aitab vanaproual osta, on kilpnäärmekasvaja ravis kasutatav Nexavar (sorafeniib).

Toetatav vanaproua on üheteistkümnes aasta jooksul vähiravifondist abi saanud inimene. Naine on sündinud Venemaal, kuid elab praegu Tallinnas. «Ta elab üksi, kuid saab enda sõnul kodus kõigega hakkama ning tema tervislik seisund on rahuldav,» lisas Tänavsuu.

Vanaproual on kaks tütart ja poeg ning kuus lapselast, kes elavad Venemaal. Varem Ilmarise tehases töötanud proua ütleb, et pensionäril ei ole Eestis võimalik osta ravimeid, mis maksavad tuhandeid eurosid. 

Nexavar on retseptravim, mis on mõeldud teatud harvaesineva maksavähi ja neeruvähi raviks ning selle ühe kuu doos – 112 tabletti – maksab apteegis üle 3100 euro. Kuna haigekassa kompenseerib sellest poole, siis aitab vähiravifond teise poolega. Vanaproua ise panustas oma ravimiostu mõnesaja euroga.

Aasta jooksul on vähiravifond «Kingitud elu» aidanud ühteistkümnel eestimaalasel soetada hädavajalikke ravimeid kokku enam kui 75 000 euro eest. Abistatud on inimesi erinevaist Eesti paigust ning 20–77-aastaste patsientide hulgas on võrdselt olnud nii mehi kui naisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles