Andmebaas aitab leida sportlastele keelatud ravimeid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: SCANPIX

Eesti Antidopingu Sihtasutus avas ravimite andmebaasi, mille abil on võimalik otsida, kas kasutatav ravim sisaldab spordis keelatud aineid või mitte.

Ravimite andmebaas lihtsustab infootsinguid kontrollimaks Eesti Ravimiametis registreeritud ravimites sisalduvate toimeainete kuuluvust WADA keelatud ainete nimekirja, teatas Eesti Antidoping. Ravimite staatus on määratud kõige uuema, 2015. aasta WADA keelatud ainete ja meetodite nimekirja alusel.

 Andmebaasi loojad loodavad, et see  muudab sportlaste ja arstide elu lihtsamaks ja hoiab ära ebameeldivaid dopingujuhtumeid, mis on seotud teadmatusega. Seni on Eesti Antidoping soovitanud rahvusvahelisi andmebaase, nüüd võib kasutada Eesti hetkeolukorda arvestavat ravimite otsingut.

Andmebaasi abil saab teada, millised ravimid on igal ajal keelatud, millised vaid võistluste ajal, millised on keelatud teatud spordialadel ja millised vaid meessportlastele. Otsingut saab kasutada nii ravimi nime kui toimeaine järgi. Lubatud ja keelatud staatust näidatakse värvikoodidega.

Ravimite otsingut täiendatakse regulaarselt ja viimase versiooni kuupäev on ka kodulehel ära toodud.

Eesti Antidoping rõhutab, et kuigi ravimite andmebaas on sportlasele ja tema abipersonalile suureks abiks, siis lõplik vastutus keelatud ainete tarvitamisel lasub alati sportlasel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles