Sotsiaalmeedia kasutamine aitab vähendada stressi

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänapäeval võib säutsuda isegi trennis olles.
Tänapäeval võib säutsuda isegi trennis olles. Foto: Panther Media

Pew Research Center uurijate sõnul oli 21 protsenti vähem stressi neil naistel, kes kasutasid mitu korda päevas Twitterit, said või saatsid päevas palju e-kirju ja jagasid tuttavatega pilte.  

Uurijad jõudsid sellise tulemuseni, kui nad olid analüüsinud 1801 täiskasvanu sotsiaalmeedia harjumusi ning seejärel palunud neil täita stressi puudutava küsimustiku, kirjutab health.com.

Tulemustest selgus, et naised on rohkem stressis kui mehed. Selline tulemus polnud aga uurijatele üllatus. Huvitavam oli hoopis see, et Twitteri kasutamine, e-kirjade saatmine ja fotode jagamine aitas naistel stressi vähendada. Meeste puhul sotsiaalmeedia kasutamine stressitaset ei muutnud.

Uurijad ei ole kindlad, millest sellised tulemused tingitud on. Miks need kommunikatsioonivahendid aitasid stressi vähendada? Ja miks need meeste puhul ei toimi? Uurijad pakuvad välja, et vastus võib peituda naiste eripäras jagada oma isiklikke sündmusi teiste inimestega enam kui mehed. Säutsuvad naised kipuvad seda tegema.

Praegused uurimused on näidanud, et sotsiaalmeedias ideede jagamisel on nii positiivseid kui ka negatiivseid külgi ning naised naistele meeldib jagada oma emotsionaalseid kogemusi rohkemate inimestega kui meestele, ütles Pewi uurija.

Uurijate sõnul võib oma mõtete sotsiaalmeedias jagamine tulla kasuks vaimsele tervisele, samal ajal kui teiste tähelepanekute lugemine võib tekitada inimestes stressi. Lugedes õnnetuste, vangistamiste või surmade kohta tõstab ärevustaset viie kuni neljateistkümne protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles