Tallinnas kutsutakse kiirabi kaks korda sagedamini kui Helsingis

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna kiirabi juht Raul Adlas.
Tallinna kiirabi juht Raul Adlas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul pöörduvad kiiret abi vajavad haiged pikkade ravijärjekordade tõttu kiirabisse.

Eelmisel aastal kutsusid tallinlased välja kiirabi 87 079 korda ehk kaks korda enam kui Helsingis ja Stockholmis, kirjutab Pealinn. «See suur number ei tule sellest, et me oleks haigemad, vaid meil lihtsalt ei pääseta muidu arstile, sest järjekorrad on pikad,» ütles Adlas.

Samuti pöörduvad haiged pikkade ravijärjekordade tõttu erakorralise meditsiini osakonda, sest tahavad saada kiiret lahendust oma terviseprobleemidele.

«Enne kiirabireformi olid kiirabid hõivatud iga nädalavahetus Karja tänava kandis ning kui Nõmmel mõni seenior insuldi sai, siis temani me lihtsalt ei jõudnud,» lausus Adlas ja lisas, et nüüd jõutakse igale poole.

Kiirabi ettevõtete arv riigis vähenes 24-lt 11-le. Tekkis neli suuremat kiirabiettevõtet: Tallinna kiirabi, Tartu kiirabi, Põhja-Eesti regionaalhaigla ja AS Karell.

«Tegelikult piisab Eestis ühest suuremast haiglast ja kiirabist – nõnda saame paremini planeerida töötajaid ning paremat teenust pakkuda. Meil on 24 ööpäev läbi töötavat kiirabibrigaadi ja võime uhkusega öelda, et tegutseme sama kiirelt kui Londoni kiirabi,» sõnas Adlas.

Traumasid oli läinud aastal 11 769 ning elustamisi 232.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles