Mõni eelistab tabletineelamise asemel varem surra

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimeid tasub võtta vaid vajadusel.
Ravimeid tasub võtta vaid vajadusel. Foto: Panther Media

Värske uuringu järgi eelistaks osa inimesi igapäevase südame- ja veresoonkonna haiguste ravimi neelamise asemel elada pigem vähem aastaid.

Uuringus osales tuhat inimest ning nende keskmine vanus oli 50 aastat, kirjutab livescience.com. Uurimistöös osalejatelt küsiti, mitu aastat nad oleksid nõus oma elust ohverdama, et pääseda igapäevasest südame-veresoonkonna haiguse ravimi võtmisest.

Enam kui kaheksa protsenti vastanutest ütles, et nad oleksid nõus sel juhul kaotama kaks aastat oma elust. 21 protsenti uuritavatest oli nõus igapäevasest südame- ja veresoonkonna ravimi võtmisest pääsemiseks ohverdama perioodi, mis jääb ühest nädalast ühe aastani.  

«Uuring kinnitab väidet, et paljudele inimestele ei meeldi võtta ravimeid, ükskõik, mis selle põhjus on,» ütles uuringut juhtinud arst Robert Hutchins California ülikooli meditsiini osakonnast.

Uuringus osalejatest 79 protsenti võttis päevas rohkem kui üht ravimit. 59 protsenti teadustöös osalejatest olid naised. Uuring avaldati teisipäeval, 3. detsembril väljaandes Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles