Viis tervislikku maiust, mida süüa sõbrapäeval

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad šoolaadikuues
Maasikad šoolaadikuues Foto: Corbis/Scanpix

Fox Newsi toimetus tõi välja maiustused, mida võib pidada enam-vähem tervislikuks, sest neis on vähem suhkrut kui paljudes teistes magusates toodetes.

Tume šokolaad

Piimašokolaadi asemel tasub valida tume šokolaad, sest see sisaldab rohkem kakaod. Lisaks tumedas šokolaadis ka rohkem antioksüdante ning vähem rasva ja suhkrut kui piimašokolaadis.

Maasikad

Need punast värvi ja südant meenutava välimusega marjad sobivad hästi sõbrapäevaks, sest need sümboliseerisid ka Rooma armastusjumalannat Veenust. Samuti on neis üsna vähe kaloreid, sada grammi maasikaid annab sööjale 32 kilokalorit. Kui aga kalorid pole probleem, võib kasta maasikaid otsa pidi šokolaadi sisse ning muuta sellega sõbrapäev veelgi toredamaks.

Kaneelis röstitud mandlid

Mandlite nosimine teeb head südamele. Mandleid saab aga muuta huvitamaks, kui lisada neile veidi kaneeli ja pista nad ahju. Vaata retsepti siit.

Vein

Kui soovid tarbida alkoholi, eelista suhkrurikkale kokteilile veini. Üks klaas punast veini sisaldab umbes 90 kilokalorit, seal pole rasva ja leidub kasulikke antioksüdante.

Südamekujulised puuviljasnäkid

Lõika õuna, pirni, ananassi ja kiivi tükkidest südame-kujulised tükid. Selleks võid kasutada näiteks küpsise- või piparkoogivormi. PS. Õun ja pirn ei lähe õhu käes pruuniks, kui piserdad neile sidrunimahlast ja veest tehtud segu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles