Tallinna Lastehaigla avab labori epilepsia uurimiseks

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees

Homme avatakse Tallinna Lastehaiglas EEG labor, mille abil saab epilepsiaga patsiente pika aja jooksul uurida ja sellest tulenevalt ka ravida.

Tallinna Lastehaigla neuroloogia-taastusraviosakonna juhataja Valentin Sander ütleb, et uue labori avamisega astub haigla pika sammu neuroloogiliste haigete elukvaliteedi tõstmise teel. Nüüdsest hakatakse uurima epileptiliste või sarnaste ilmingutega patsiente pika aja jooksul, tehakse uneuuringuid ning tulevikus ei välistata teenuse pakkumist täiskasvanud patsientidele.

«Teatud juhtudel võib epilepsiat kirurgiliselt ravida, selleks on tarvis äärmiselt täpselt määratleda piirkond, kust epilepsiahoog ajus lähtub,» ütles Sander.

Ruumides on kaasaegne varustus patsiendi ajutegevuse jälgimiseks ja registreerimiseks, tingimused vaba aja veetmiseks ühe ruumi piires viie ööpäeva jooksul ning vajadusel esmaabi. Samuti sobivad tingimused uuringut läbi viiva tehniku jaoks.

«Labori varustus – EEG registreerimisseade koos lugemisjaamaga – maksis 40 000 eurot, mis koguti tegelikult juba ülemöödunud aastal. Ruumide valmimine ootas haigla teiste renoveerimisprojektide taga,» ütles toetusfondi juhataja Inna Kramer. «Tõsi, aparatuur osteti välja juba eelmisel aastal ning sellega tehti mullu esimesed edukad uuringud, paraku ei olnud seadmeid võimalik kasutada pikaajaliselt, nagu EEG-laborikompleks nüüdsest võimaldab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles