Lugeja küsib: miks levitavad perearsti patsiendid kortermajas pisikuid?

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Postimehe lugeja kurtis muret, et kortermajas, kus ta elab, tegutseb teisel korrusel perearstikeskus ning talle ei meeldi, et keskuse patsiendid käivad pisikuid levitamas.

«Ma ei tea, kas ma olen ainuke või on veel inimesi, kellele see ei meeldi, aga ometigi võiks ju perearst mujal omale pinda rentida, sest mina ei taha küll käia pisikutega ühes koridoris, sest kui inimene ikka arstile läheb, siis on ta ju haige. Minu arvates peaks sellise asja ära keelama, sest kui gripihooaeg on suur, siis ei taheta natuke tervemaidki inimesi polikliinikusse lasta ja meie peame käima päevast päeva nii,» kirjutas lugeja.

Vastab terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri:

Kortermajades võivad perearstikeskused asuda juhul kui:

1) ruumidesse on sissepääs eraldi eluruumide sissepääsudest;

2) on olemas kõigi korteriomanike või korteriühistu kirjalik nõusolek ühise sissekäigu kohta.

OÜ Ropka Perearstikeskus tegutseb aadressil Rahu tn 8 juba 1995. aastast, perearstikeskusele on välja antud üldarstiabi tegevusluba. Rahu tn 8 puhul on tegemist Tartu linnale kuuluva sotsiaalmajaga, kus linn otsustab, mis teenuseid seal pakutakse.

Kui sotsiaalmaja elanikul on mure oma tervise pärast, siis võiks ta esmalt pöörduda linnavalitsuse või siis nõu saamiseks ja küsimiseks ka perearsti poole.

Gripihooajal on risk haigestuda kõrge kõikjal. Selle vältimiseks tuleks ennast varakult gripi vastu vaktsineerida ning lisaks pesta sageli käsi ja püüda mitte puudutada saastunud kätega näopiirkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles