Eestlased aitavad vietnamlastel lapsi saada

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumi traumatoloogia ja ortopeedia kliiniku juhataja Aare Märtson (vasakul) ja Vietnamist pärit doktorant Ho Duy Binh on foto tegemiseks patsienti mängima pannud Tartu Ülikooli patofüsioloogia professori Sulev Kõksi.
Tartu Ülikooli kliinikumi traumatoloogia ja ortopeedia kliiniku juhataja Aare Märtson (vasakul) ja Vietnamist pärit doktorant Ho Duy Binh on foto tegemiseks patsienti mängima pannud Tartu Ülikooli patofüsioloogia professori Sulev Kõksi. Foto: Kristjan Teedema

Tänu Tartu Ülikooli teaduskoostööle Vietnamiga saavad selles kauges Aasia riigis kunstliku viljastamise abil lapsi ka need pered, kes loomulikul teel poleks lapsevanemateks saanud. Tartus õppivad vietnamlastest doktorandid on omakorda toonud meile koju kätte ainulaadse võimaluse uurida haruldaste haiguste geneetilisi tagamaid.

Viljakusprobleeme tuleb Vietnamis sageli ette ka noortel ning tegemist on väga tõsise probleemiga. «Kui peres lapsi ei ole, siis elatakse seda väga üle just kultuurilise tausta tõttu. On selge, et lastetus vaevab neid inimesi oluliselt rohkem kui lääne kultuuris. Seetõttu on neil kultuuriline surve lapsi saada palju tugevam,» selgitas Tartu ülikooli patofüsioloogia professor Sulev Kõks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles