Galerii: parameedikud harjutasid Ida-Viru keskhaiglas kätt

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parameedikud harjutasid kätt.
Parameedikud harjutasid kätt. Foto: Ida-Viru keskhaigla

Viru jalaväepataljoni rühma parameedikud said täna koolitustunnistused Ida-Viru keskhaigla (IVKH) erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) läbitud praktika kohta.

«Lahingolukorras sõltub rühma parameediku oskustest haavatasaanute ellujäämine ja seda on raske üle tähtsustada,» ütles IVKH koolitusjuht, missiooni kogemusega reservkapten Ivi Prits.

Tema hinnangul on oluline, et nii kaitsevägi kui tsiviilmeditsiin astuks kriitilistes olukordades ühte jalga ja räägiks ühte keelt.

Üheksa rühma parameedikuid käis paarikaupa enam kui kuu aja jooksul EMOs abiks, et saada lisa praktilisele väljaõppele. Tegemist on korraliste kutsealustega, kes on läbinud nooremohvitseri kursuse ja lõpetanud väejuhatuse kaitseväe tervisekeskuse väljaõppekeskuses rühma parameediku kursused ning saanud esmase praktika Tallinnas kiirabis. EMOs tegid parameedikud kõiki ettetulevaid toiminguid, mida nende väljaõpe teostada võimaldas.

«Poisid olid väga tublid ja motiveeritud,» rääkis EMO õendusjuht Maie Türkson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles