Ekspert selgitas, mis lööb ravimite hinna lakke

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimit tuleb sageli võtta koos veega.
Ravimit tuleb sageli võtta koos veega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ravimitootjate liidu juhataja Riho Tapferi sõnul ajab paljude ravimite hinna väga kõrgeks pikk väljatöötamise protsess ning vähene kasutajate hulk.

Tapfer rääkis rahvusringhäälingu saates «Terevisioon», et ravimeid saab jagada kahte rühma: ühtesid kasutatakse sageli ja teisi harva, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Häda ongi selles, et neid patsiente, kelle puhul seda ravimit (kallist melanoomiravimit - toim.) kasutada, on kogu maailmas niivõrd vähe. Aga ravimitootja tegeleb selle ravimi välja arendamisega kümme aastat, vahest isegi 20 aastat, on ka teada, et mõnedel juhtudel võib see koos uuringutega kesta pool sajandit," rääkis Tapfer.

Ta lisas, et kui haigus, kus ravimit kasutada, esineb harva, peabki ravimitootja teadus- ja arendustöösse investeeringu ehk raha tagasi saama ning möönis, et kinni makstakse ka luhta läinud ravimiuuringud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles