Anoreksiat esineb laste seas üha enam

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia arstid professor Alastair Forbes (vasakult), doktor Dasha Nicholls ja Paul Robinson viibisid õppejõududena Tallinnas toimunud koolitusel, kus jagasid Eesti kolleegidele kogemusi anoreksia ravist.
Suurbritannia arstid professor Alastair Forbes (vasakult), doktor Dasha Nicholls ja Paul Robinson viibisid õppejõududena Tallinnas toimunud koolitusel, kus jagasid Eesti kolleegidele kogemusi anoreksia ravist. Foto: Albert Truuväärt

Anoreksia on eriti sage probleem teismeeas laste hulgas, kuid võib kimbutada ka vanemaid, kuna on kroonilise kuluga haigus.

Anorexia nervosaʼks nimetatud haiguse rahvusvaheliselt tunnustatud  ravijuhise Marsipan loonud meeskonda kuuluv Suurbritannia spetsialist professor Alastair Forbes, kes osales Tallinna loodava laste söömishäirete üksuse töötajate koolituspäeval, ütleb, et anoreksia all kannataja lähedased ei pruugi häiret alati ära tunda.

«Laps, kellel on anoreksia, võib näida täiesti terve. Sellest hoolimata annab ta teatud vihjeid oma lähedastele ja need tuleb ära tunda õigel hetkel,» ütleb Forbes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles