Koht, kust ei oska tolmulesti otsida

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolmulest.
Tolmulest. Foto: Wikimedia Commons

Lisaks padjapüüridele soovitavad eksperdid pesta ka patju, sest ka sinna koguneb nii baktereid, surnud naharakke kui ka tolmulesti.

Patju tuleks pesta umbes kaks korda aastas, kirjutab Business Insider.

Bloomingdale'i moetoimetaja Emily Hull-Martin rääkis, et patju tuleks pesta regulaarselt ning padjad tuleks paari aasta järel uute vastu vahetada.

Hull-Martin jagas nõuandeid, kuidas kodus patju nii pesta, et need oma kohevust ei kaotaks.

Alguses võta padjalt püür ära. Seejärel pane valmis pesuvesi: vesi võiks olla kuum ning pesemiseks võiks kasutada kerget pesuvahendit. Üks võimalus valgete patjate pesemiseks on näiteks ingliskeelses blogis One Good Thing, kus soovitatakse lisada kuumale veele lisaks pesupulbrile ka nõudepesuvahendit ja valgendajat.  

Enne pesumasinasse panekut tasub lasta patjadel pesuvahendiga vees tund või kaks liguneda. Seejärel tasuks panna padjad masinasse ning valida pikemat aega kestev pesurežiim.  

Kui kasutad kuivatit, tasub enne uurida padja küljes olevat silti, kus on tõenäoliselt kirjas, kas kuivati kasutamine on lubatud. Enamike sünteetilisest materjalist patjade puhul on see lubatud.

Seejärel säti kuivati madalale temperatuurile ning pane kuivatisse ka kaks tennisepalli, mis on pistetud puhastesse sokkidesse. Need aitavad patjadel taas kohevaks kuivada. Tennisepallid aitavad niiskust imeda ning padjad kuivavad kiiremini ning valged sokid aitavad ära hoida võimaluse, et neoonkollased tennisepallid annaksid valgetele patjadele värvi.

Kuivatis asuvaid patju tasub aga jälgida ning kuivatada tuleks kindlasti seni, kuni padjad on täiesti kuivad. Kui patja jääb niiskus võib seal tekkida hallitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles