Aprillist alates tervisetõendeid paberil enam ei väljastata

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisetõend.
Tervisetõend. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alates 1. aprillist on kõikidel tervisekontrolli tegijatel kohustus väljastada mootorsõidukijuhi tervisetõend vaid digitaalselt.

Praegu on tervisekontrolli tegijatel ehk perearstil, töötervishoiuarstil või liiklusmeditsiini komisjonil võimalus väljastada mootorsõidukijuhi tervisetõend digitaalselt või paberkandjal. 

Jõustuv liiklusseaduse rakendussätte muudatus lisab mugavust ka maanteeameti klientidele. Juhtimisõiguse taotlemisel või sellega seotud toimingute tegemisel ei pea enam pabertervisetõendit viima maanteeameti liiklusregistri büroosse, vaid tervisetõendi andmed laekuvad automaatselt liiklusregistrisse tervise infosüsteemi vahendusel.

E-tervisetõendi taotlemiseks tuleb esmalt täita tervisedeklaratsioon patsiendiportaalis www.digilugu.ee. Seejärel tuleb külastada tervisekontrolli tegijat ning läbida tervisekontroll, mille tulemusena väljastatakse e-tervisetõend.

Väljastatud tervisetõendi andmeid saab vaadata nii patsiendiportaalis kui ka maanteeameti e-teeninduses (eteenindus.mnt.ee). Maanteeametile on tervise infosüsteemi vahendusel nähtavad vaid need andmed, mida on isikule dokumendi väljastamiseks tarvis. Isikut puudutavad terviseandmed (haiguslood, diagnoosid ning väljastatud retseptid) on nähtavad ainult isikule endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles