Gripi tõttu suri sel nädalal veel üks inimene

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiravimid.
Gripiravimid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Terviseametile teadaolevalt on gripi tõttu sel hooajal surnud 11 inimest, üks 52-aastane ning ülejäänud 65 ja vanemad. Sel nädalal suri gripist tingitud tüsistuste järel veel üks patsient.

Alates jaanuari algusest on kuue suurema haigla andmetel vajanud gripi tõttu intensiivravi 25 riskirühmadesse kuulunud inimest, neist üks laps vanuses 10 aastat, kaks inimest vanuses 50-64 ning ülejäänud vanuses 65 ja üle.

Kaasuvatest haigustest olid esikohal kardiovaskulaarsed haigused. Andmed intensiivravi vajanute vaktsineerimise kohta kas puudusid või on kindlalt teada, et inimesed ei olnud vaktsineeritud.

E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu haiglasse sattunud 363 patsienti.

Gripi ja gripilaadsete nakkuste sihipärase uuringu (sentinel-seire) kaudu registreeritud andmete põhjal püsib haigestumus endisel tasemel, samas haigestumus langes kolmandiku võrra koolilaste seas, kuid tõusis veerandi võrra tööealiste vanusrühmas 15-65.

Grippi haigestumuse intensiivsust hindab amet endiselt keskmiseks ja geograafilist levikut laialdaseks.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu pöördus eelmisel nädalal arstide poole 5659 haigestunut, kellest 46,5 protsenti olid lapsed.

Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Tallinnas, Hiiumaal, Narvas, Järvamaal, Läänemaal, Tartumaal ja Viljandimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles