Viljatusravi võivad vajada ka verinoored

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITK viljatusravikeskuse juhataja Tiina Loog rääkis, et paljud noored naised pühenduvad tööle ja unustavad, et vanemas eas võib olla raske emaks saada.
ITK viljatusravikeskuse juhataja Tiina Loog rääkis, et paljud noored naised pühenduvad tööle ja unustavad, et vanemas eas võib olla raske emaks saada. Foto: Peeter Langovits

Kõige vanem Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) viljatusravikeskuse abil emaks saanud patsient on olnud 47-aastane, ent vahel tuleb looduse vingerpusside tõttu katseklaasiga appi tõtata ka verinoortele.

ITK viljatusravikeskuse juhataja Tiina Loog nimetas üheks suureks probleemiks seda, et kahekümnendates-kolmekümnendates eluaastates kulutavad naised väga palju energiat karjäärile ega mõtle sellele, et viljakus hakkab alates 35. eluaastast väga kiiresti vähenema – seda isegi siis, kui muidu ollakse täiesti terve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles