Briti lapsevanemad asendaksid köögiviljad kartulikrõpsudega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulikrõpsud
Kartulikrõpsud Foto: SCANPIX

Hiljutine uuring toob välja, et iga kahekümnes Briti lapsevanem arvab, et pakk kartulikrõpse asendab ühe viiest soovituslikust köögiviljakorrast päevas.

Taani ettevõtte Fruit Heroes hiljuti Suurbritannas läbi viidud uuring toob välja, et iga kahekümnes lapsevanem arvab, et kartulikrõpsudega võib vabalt asendada laste soovituslikke juurviljakordi ja iga kümnes lapsevanem ei usu, et puuviljade söömine võiks kasulik olla, vahendab Independent.

Üle 80 protsendi lapsevanemast, kes looduslikku päritolu puuviljabatoonide tootja uuringus osalesid, ütlesid, et nende laste söögiharjumused lähevad neile korda. Küll aga tõi uuring välja seda, et lapsevanemad ei ole väga kursis toitumissoovitustega, mille kohaselt peaks inimene sööma viis korda päevas puu- või juurvilju. Ainult kolmandik uuringus osalenud lapsevanematest oskasid seda välja tuua.

Kuskil veerand lapsevanematest arvas, et ka mundris kartul läheb selle alla ning 14 protsenti arvas sama kartulipudru osas. Reaalsuses need arvesse ei lähe, kuigi on tehtud kartulist, mis iseenesest on ka köögivili.

Viie puu- ja köögiviljaportsjoni päevane söömissoovitus tuleb Maailma Tervise Organisatsioonilt, kuigi osade uuringute kohaselt on isegi viis korda päevas veel tagasihoidlik soovitus. Londoni ülikooli kuninglik kolledž on pakkunud välja, et nende portsjonide arv võiks päevas olla kümme, kuigi kolm portsjonit on selles soovituses pigem varuga pandud.

Fruit Heroes poolt läbi viidud uuring ei ole esimene, mis on toonud välja puudujääke briti lapsevanemate toitumisealastes teadmistest. 2013. aastal läbi viidud riikliku uuringu kohaselt arvab 20 protsenti šotlastest, et moos läheb samuti puuviljana arvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles