Amet teatab kolme ravimi tarneraskusest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: SCANPIX

Ravimiameti teatel on tarneraskustesse sattunud valu leevendamiseks kasutatav ravim Bupivacaine Claris, iiveldust ja oksendamist pärssiv ravim Ondansetron Claris ning aktiivsus- ja tähelepanuhäire (ATH) raviks kasutatav ravim Concerta.

Bupivacaine Claris 5mg/ml süstelahuse (toimeaine bupivakaiin) 20 ml viaali tarneraskused lõppevad eeldatavasti aprilli keskel, 10 ml viaali tarneraskus kestab mai keskpaigani. Teised sama toimeainet sisaldavad ravimid on ameti kinnitusel saadaval.

Ondansetron Claris 2mg/ml  süstelahuse 2 ml ampullide (toimeaine ondansetroon) tarneraskuse lõpp ei ole teada. Saadaval on sama toimeainet sisaldava süsteravimi 4 ml ampullid.

Ravimi Concerta 18 mg toimeainet prolongeeritult vabastavate tablettide (toimeaine metüülfenidaat) tarneraskused kestavad eeldatavasti 1. maini.

Concerta 18 mg on praegu apteekides saadaval, nagu ka teised sama toimeainet sisaldavad preparaadid erinevates tugevustes, kuid ravimite võimaliku asendamise ja ravi jätkamise osas tuleb ühendust võtta arstiga, rõhutab amet.

Ülevaatlikku tabelit kõigist ravimite tarneraskustest näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles