Video: mida toidulisandid tegelikult sisaldavad?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kanal 2 saade «Radar» võttis ette Eesti poodides müüdavad toidulisandid ning analüüsis üldisemalt toidulisandites sisalduvat Eesti Antidopingu nõukogu liikme Kristjan Pordiga.

Kõik «Radari» väljavalitud toidulisandid on Pordi hinnangul ohutud. «Toidu allikana ei ole need ohtlikud ega sisalda dopinguaineid. Tegemist on väga lihtsate aminohapete segudega,» ütleb Port.

Port lisab, et nende toodete valmistaja ei pea teatud mõttes garanteerima, et toode ei sisalda keelatud aineid. «Järelvalve toidulisandite puhul on teistsuguse kvaliteediraamistikuga, mis annab valmistajale võimaluse millegi keelatu ilmnedes öelda: juhtus, mis siis ikka.»

Kui inimene tahab olla lõpuni veendunud, et ta ei soeta ohtlikku toodet, annab Port mõned soovitused, kuidas sellised tooted ära tunda. «Esiteks tunneb sellise toote ära sellest, kui lubatakse, et lihasmass hakkab kasvama,» märkis Port ning lisas, et «Radari» väljavalitud toodete hulgas selliseid pole.

Riskiga on seotud aga tooted, mis põletavad keha rasva ning tooteid, mis sisaldavad taimseid ekstrakte, mis on suunatud testosterooni ja kasvuhormooni sekretsioonile.

«Radar» viis läbi järgmise uurimise ning sukeldus internetipoodidesse, kust leidis minutitega tooteid, milles on Pordi poolt viidatud koostisosi.

Port ütleb, et mida suuremad on lubadused, seda suurem on risk, et need lubadused täidetakse millegagi, mis pole aus.

Vaata lähemalt «Radari» saatelõigust:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles