Uue valitsuse plaanid teevad arste murelikuks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuna Eestis on tervishoiu rahastamine seotud sotsiaalmaksu laekumisega, siis on arstide liit mures, kuidas mõjutab uue valitsuse plaan sotsiaalmaksu langetada Eesti tervishoidu.

Arstide liidu juhi Katrin Rehemaa sõnul suhtuvad arstid valitsuse otsusesse langetada sotsiaalmaksu väga halvasti ja peavad seda lühinägelikuks otsuseks, vahendab ERR uudised Vikerraadio saadet Uudis+. Rehemaa sõnul on võimupoliitikud andnud uduseid lubadusi, kuidas puudu jäävat summat kompenseerida, aga ei ole öeldud konkreetselt, kust see raha võetakse.

«Karta võib, et see lõppeb samamoodi nagu kõik varasemad sellised rahastamist puudutavad otsused - et arstiabi rahastamine halveneb ja selle kättesaadavus ka kahaneb,» tõdes Rehemaa.

Äsja ametisse asunud töö- ja tervishoiuminister Rannar Vassiljev (SDE) lükkas selle väite tagasi ja kinnitas, et katteallikad on olemas ja nende puhul on arvestatud just sellega, kuidas see sotsiaalmaks ka tulevikus tõuseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles