Kleinberg: tegelikult me ei tea, kui palju on Eestis psüühikahäiretega lapsi

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna lastehaigla psühhiaatriakliiniku juhataja Anne Kleinberg ütles Arstide Päevadel, et lastepsühhiaatriliste esmajuhtude arv pole Eestis aastatega oluliselt muutunud ning see on stabiilselt kõrge.

Kleinberg tunnistas, et me tegelikult ei tea, kui palju psüühikahäiretega lapsi Eestis on, kirjutab meditsiiniuudiste portaal Med24.ee.

«Võime oletada, et 10-20 protsenti võib olla, kui võrrelda teiste riikidega, aga on üsna selge, et lastepsühhiaatriliste esmajuhtude arv pole aastatega oluliselt muutunud. See on stabiilselt kõrge. Heaoluaastad võtsid hoogu natuke maha, kuid peale majanduslikku mõõna hakkas trend taas tõusma, sest laste elu on seotud vanemate eluga. Sisuliselt pole esmajuhtude arv oluliselt muutunud,» rääkis ta.

Kleinberg avaldas lootust, et lastehaigla juurde ehitatava laste vaimse tervise keskuse maja saab suvel valmis ning augustis võib sisse kolida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles