Onkokirurg: tulevikus tuleb end ravida ka välismaal

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Onkokirurg Vello Padrik.
Onkokirurg Vello Padrik. Foto: ERR.ee kuvatõmmis

Kui aastakümneid tagasi olid ka väiksemates keskustes haiglad, kus tehti operatsioone, siis nüüd on neisse jäänud vaid perearstid ja eriarstide vastuvõtud.

Eesti üks tuntumaid onkokirurge Vello Padrik, kes esitles täna Tõrvas oma raamatut mitme sajandi meditsiiniabist Helme kihelkonnas, on seisukohal, et spetsialiseerumine meditsiinis süveneb ka riikide vahel ja tulevikus peame mõningaid oma haigusi hakkama ravima välismaal, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Raamatu koostaja Vello Padriku poeg, Tartu Ülikooli kliinikumi hematoloogia-onkoloogia kliiniku direktor Peeter Padrik ütles, et kui eestlastena tunnetame meditsiiniteenuste koondumist Tartusse ja Tallinna, sest ravi on läinud paremaks, keerulisemaks ja spetsiifilisemaks, siis tervikuna peaksime mõtlema veel kaugemale, kus kõike ei ravita enam ka Tartus ja Tallinnas.

«Aga kui vaatame tulevikku, siis tõenäoliselt peame mõtlema ka rahvusvaheliste aspektide peale. Ja sama loogika kohaselt osutatakse tulevikus osa arstiabi rahvusvahelistes keskustes ka Eesti patsientide jaoks,» ütles Peeter Padrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles