Spetsialist: toidu võltsimine võib olla terviserisk

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muudetud toit tuleb vastavalt märgistada.
Muudetud toit tuleb vastavalt märgistada. Foto: Panther Media

Saksamaa riskihindamise instituudi (BfR) riskikommunikatsiooni osakonna juhataja doktor Gaby-Fleur Böl rääkis põllumajandusministeeriumile, et toidu võltsimine võib olla terviserisk.

Toidu jälgitavus kõigis tarneahela osades on seega tarbijate tervise kaitsmiseks väga oluline, ütles Böl põllumajandusministeeriumi blogis ministeeriumi avalike suhete nõunikule Karin Volmerile antud intervjuus.

Böli sõnul on toidu koostise testimine ja jälgitavuse tagamine on toiduohutuse tagamisel fundamentaalse tähtsusega ja neid võimalusi peab pidevalt täiustama. Euroopa erinevate asutuste eksperdid töötavad igapäevaselt, et tagada usaldusväärne toidu riskide kontrollisüsteem. Ka BfR arendab, valideerib ja hindab pidevalt uusi protseduure toidu koostise ja päritolu kindlakstegemiseks.

Saksamaa riskihindamise instituudi (BfR) riskikommunikatsiooni osakonna juhataja esineb 15.-16. aprillini Tartus toimuval konverentsil Agroforum Mare Balticum , kus arutatakse toidu- ja energiatootmise jätkusuutlikkuse kõrval ka kaasaegse toidu mõju tervisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles