Kristjan Port: narkomaania on arstide seas pööraselt suur probleem

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: Heiko Kruusi

Tallinna ülikooli terviseteaduste ja spordi instituudi direktor Kristjan Port rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», kus arutati äsja avaldatud Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuringut, et arstide seas on palju narkomaaniat.

Port rääkis, et inimesed hakkavad oma töövõime taastamiseks esialgu kasutama ohutuid vahendeid, seejärel ravimeid ning seejärel keelatuid aineid. «Narkootilised ained, nagu amfetamiini, ja kõike muud kasutatakse töökohtadel. Arstid kasutavad. See on lausa pööraselt suur probleem, kui natuke kivi tõsta,» rääkis Port.

«Sellest probleemist räägitakse ning mida suurem töökoormus ja mida kättesaadavam on tegelikult selliste ravimite kasutamisvõimalus, siis seda väga salaja ka kasutatakse,» sõnas ta, lisades, et seda on päriselt ka uuritud.

Port lisas, et arstide puhul pole narkomaania ja keelatud ainete kasutamine küll reegliks, aga see pole ka sugugi olematu nähtus.

Saadet saab järele vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles