Kaheksa toitu, mis lahendavad ka kõige piinlikumad kehahädad

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jogurt
Jogurt Foto: SCANPIX

Tervisliku toitumise portaal EatClean toob välja kaheksa toitu, mis aitavad lahendada ka kõige ebameeldivamad kehamured.

1. Jogurt

Maitsestamata ja eriti magustamata jogurt peletab halva hingeõhu. Jaapani uuringu järgi vähendab maitsestamata jogurt suus vohavate ja lõhnu tekitavate bakterite hulka.

2. Kiivi

Kiivi võib aidata unetuse käes vaevlejaid. Nii väidavad Taiwani uurijad, kelle hinnangul aitab kahe kiivi söömine tund enne magamaminekut kaasa kiiremale uinumisele ja sügavamale unele.

3. Ingver

Tahad muskleid? Siis söö pärast trenniskäiku ingverit. Võid ingverit lisada ka toitu, värskelt pressitud mahla, smuutisse või hoopis tee sisse. USA osariigi Georgia ülikooli uurijate hinnangul vähendab ingveri tarbimine pärast treeningut ka tekkinud lihasvalu.

4. Lõhe

Jätta tuleks kõiksugu rasvased kreemid ja nahka ärritavad emulsioonid. Oma toitumise muutmine töötaks hoopis paremini, leiavad Washingtoni ülikooli meditsiinikooli teadlased. Näiteks aitab lõhe söömine vistrike vastu võitlemises. Saladus peitub oomega-3-rasvhapetes, mida lõhe sisaldab.

5. Tume šokolaad

Lõõgastumiseks söö tumedat šokolaadi, kui tunned, et stress kipub ligi, siis haaragi tahvli järele. Šveitsi uuringu järgi aitab 40 grammi tumeda šokolaadi söömine iga päev kaks nädalat järjest vähendada ärevust ja tööstressi.

6. Piparmünt

Piparmünt aitab puhituste ja gaaside vastu. Selle asemel, et tuba tuulutada, proovi, kuidas aitab sind puhituste vältimisel piparmündi söömine. Itaalia uuringu järgi aitas 75 protsendil juhtudest ärritunud soole sündroomiga inimesi see, kui nad oma menüüsse piparmündikapslid lisasid. Ja nii neli nädalat iga päev neid tarbisid.

7. Kõrvitsaseemned

Need imeseemned aitavad peavalude korral. Magneesiumipuudusest tulenevad peavalud on üsna sageli esinevad ning kõrvitsaseemned aitavad puudust kompenseerida. Üks tassitäis kõrvitsaseemneid sisaldab 168 milligrammi magneesiumi, mis on umbes 42 protsenti sinu päevasest vajadusest.

8. Kaunviljad

Et kolesterooli taset madaldada, söö kaunvilju. Kanada uuringu kohaselt aitab igapäevane ubade, kikerherneste, läätsede ja herneste tarbimine kolesteroolitaset normaalsena hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles