Arstide liidu eetikakomisjoni liige: Port kaotas hulga usaldusväärsusest

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: SCANPIX

Arstide liidu eetikakomisjoni liige Indrek Oro ütles TLÜ terviseteaduste ja spordi instituudi direktor Kristjan Pordi väiteid kommenteerides, et oli tuntud spordibioloogi väljaütlemisest üllatunud ning et see vähendas tema usaldusväärsust. 

Teisipäeval ütles Kristjan Port ETV saates «Vabariigi kodanikud», et mitmed välismaal läbi viidud uuringud on kinnitanud, et ka arstid kasutavad töövõime tõstmiseks sageli erguteid, kirjutab Meditsiiniuudised. 

Indrek Oro sõnul kadus tema jaoks teisipäevase sõnavõtu tõttu suur osa Pordi usaldusväärsusest.

«Ma oleks võinud tema hinnangut mõista ja sellele mitte tähelepanu pöörata, kui ta oleks selle maha hõiganud Telegrammi konverentsil. Praegu aga tekkis küsimus, et ega sportlaste dopingutarvitamise süüdistused, näiteks Vitali Bernatski juhtumi puhul, ei tugine viimati samasugustele alustele,» märkis Indrek Oro. 

Eesti Haiglaapteekide Seltsi juhatuse liige Irja Uiboleht rääkis, et narkootilised ja psühhotroopsed ravimid on ravimigrupp, millele seaduse kohaselt peetakse eriarvestust, mis tähendab eritingimusi nii säilitamisel, arvestusel kui ka aruandlusel. 

Lisaks ravimi kasutamise dokumenteerimisele haigusloos ja ravilehel peetakse nimetatud ravimitele patsiendipõhist arvestust eriarvestusraamatus. Kokkuvõtted iga päeva kasutuse kohta ja võrdlus arvestusliku ja tegeliku jäägi kohta tehakse Uibolehe sõnul valve üleandmisel ja kinnitatakse allkirjadega. 

Lisaks igapäevasele osakonnasisesele kontrollile,auditeerivad haigla apteegi proviisorid regulaarselt ravimite käitlemist haigla osakondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles