Perearst lõi rakenduse patsientidega suhtlemiseks

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearstide seltsi juht ja Järveotsa perearstikeskuse juhataja Diana Ingerainen.
Perearstide seltsi juht ja Järveotsa perearstikeskuse juhataja Diana Ingerainen. Foto: Liis Treimann

Siseministeerium saatis sel nädalal sotsiaalministeeriumile päringu, kus pärib aru, ega luba ootav e-perearstikeskuse rakendus, mille loojateks on Järveotsa perearstikeskuse juht, perearst Diana Ingerainen ja IT-firma Affecto, ei dubleeri juba olemasolevat tervise infosüsteemi.

Sotsiaalministeeriumi e-teenuste arengu ja innovatsiooni asekantsler Ain Aaviksoo vastas siseministeeriumi päringule, et sotsiaalministeerium on perearstikeskuse tarkvaraarendusest teadlik. E-perearstikeskus kogub patsiendi enda antud terviseinfot ning andmeid patsiendi ja arsti vahelisest suhtlusest, kirjutab Meditsiiniuudised.

Aaviksoo kinnitab oma vastuses, et tegemist ei ole dubleeriva andmekoguga, mis koguks sarnaseid andmeid tervise infosüsteemiga. Näiteks praegu ei saa patsient sisestada tervise infosüsteemi enda terviseinfot või konsulteerida selle vahendusel oma perearstiga enda või oma lapse vastuvõtule mineku osas ja broneerida selleks vastuvõtuaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles